GUIDE OG VEJLEDNING – INDENDØRS SPA

Spa Guide og teknik

At gå ud og købe et spabad kan godt være lidt af en opgave, der findes mange forskellige modeller på markedet, nogle er produceret i EU andre i Kina og så er der os, der producerer her i Danmark.

Der er også forskel på den kvalitet de forskellige spa er fremstillet i, lige som der er stor forskel på priserne. Er det for dyrt at købe et Dansk produceret spabad, vi mener nej, for godt nok er vores priser højere end, billigere importerede spa, men vi garanterer også at vores kvalitet svarer til prisen. Overvejer du et nyt spabad, så se vores store udvalg af indespa & udespa.

Når i vælger at købe et Dansk spabad, så køber i et spabad hvor i selv kan være med til at vælge hvor meget udstyr i vil havde på spaen og derfor også hvor meget i vil investerer i jeres nye spa.

Når vi fraråder at købe billige importerede spabade, er det fordi vi dagligt hører eller ser, at kvaliteten ikke er i orden.

Vi ser spabade der allerede efter et år er blevet gullige i overfladen fordi de ikke kan tåle UV lys, det på trods af at sælgerne sige og skriver at deres spabade er lavet i Sanitetsakryl, hvad de sjældent er, i stedet er de lavet i ABS som er et væsentligt billigere materiale, men som så ikke tåler UV lys. Vi ser også mange billige spa som gir sig voldsomt og som knager når man trykker på dem eller stiger op i dem, det skal et spabad ikke gøre, så er det for tyndt og for dårligt understøttet. Et spabad skal være stift og ikke give sig når man træder op i det.

Elektronik eller Pneumatik hvad skal man vælge.

Det billigste er Pneumatik som er et enkelt system uden nogen former for elektronik, der sidder blot en trykknap som ved hjælp af luft tænder og slukker for pumper og lys. Der er ingen justeringsmuligheder så pumper og blæsere kører fuld tryk eller ingen tryk, der er heller ikke mulighed for automatisk efterblæsning af systemet efter endt brug, så man skal selv huske at gå ud og tænde for efterblæsningen hvis der er en blæser på spaen, ellers vil der altid kunne stå restvand i spaen med efterfølgende lugtgener.

Elektronik som vi bruger i vores spabade, er produceret i Tyskland i en meget høj kvalitet. Der er indbygget niveaucencorer som gør at spaen ikke kan starte før der er vand i systemet, dette sikrer at pumpen ikke bliver beskadiget hvis f.eks børn kommer til at trykke på en af knapperne. Når man sidder i spaen kan man også justerer trykket på luften så man får lige det antal bobler som man syntes er mest behageligt. Når i efter endt bad tømmer jeres spabad så sørger elektronikken selv for at slangerne og bundsystemet bliver efterblæst, så ikke der står restvand i spabadet, på denne måde er i sikret det mest hygiejniske spabad på markedet.

Vandmassage og luftmassage.

Skal man vælge vandmassage eller luftmassage eller begge dele. Der er ingen tvivl om at vil i havde et rigtigt spabad med det velvære der følger med, så vælg et spabad med både vand og luftmassage. Nogle påstår at luftmassagen larmer som en støvsuger, det kunne de gamle blæsere godt gøre og det kan de billige modeller også stadig. De blæsere vi bruger er meget lydsvage, de er justerbare i lufttrykket og så er der indbygget et lille varmelegeme, som sørger for at den luft, der kommer ind og rammer kroppen ikke føles kold. Massagen fra de mange luftbobler som rammer hele kroppen, er en rigtig lækker føelse, så ingen tvivl et rigtigt spabad er med både luft og vandmassage.

Vi ser nogle importerede spabade som også laver vandmassage i bunden, men der er ikke nogen blæser på spaen, så forestil jer hvor meget vand der kan stå nede i slangerne efter endt brug, det er en ren bakteriebombe, den med blot at starte vandmassagepumpen for at få vandet ud, virker ikke en pumpe kan ikke trykke vand ud uden at den også får vand ind.

Varmelegeme

Skal der varmelegeme på jeres spabad, vi opfordrer til mindst at monterer et 3 kw varmelegeme på jeres spabad, det sikrer at vandet altid holder temperaturen, men skal det også hjælpe med at varme vandet op så skal der et 6 kw varmelegeme på.

Hvilken størrelse det skal være afhænger af hvor stor jeres varmtvandsbeholder er, kan i ikke fylde spaen op med 37g varmt vand så få monteret et 6 kw, ellers tager det for lang tid inden i kan bruge spabadet. Vi bruger Svensk produceret varmelegemer med indbygget flowswits og thermostat som sikrer at varmelegemet ikke virker uden der er flow igennem.

På billederne herunder vises de forskellige muligheder, for hvad der kan monteres på jeres spa.